Aardappel teelt

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende smaken. Het is daarom dat er verschillende aardappelen rassen zijn. Elk ras heeft zijn eigen smaak en eigenschappen.

Met de aardappel teelt werken we samen met een akkerbouwer uit deze buurt. Hij heeft de kennis en de machines, waardoor hij het ons van a tot en met z ons begeleid. Samen zorgen we er voor dat  er een top kwaliteit aardappel wordt verbouwd.
Omdat b.v. een Frieslander aardappel of Dore aardappel bij de een niet het zelfde is dan bij een ander (smaak en kwaliteit). Dit komt door meerdere factoren: grond soort, bemesting, bestrijding ziektes, rooien en bewaring. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Hoe (h)eerlijk is puur natuur en met respect voor de natuur.

Er wordt zo minimaal mogelijk kunstmest gestrooid. Maar wordt er gebruik gemaakt van groenbemesters, dierlijke mest en compost.

We telen onze aardappelen met zorg voor onze omgeving en het milieu. Tijdens het gehele teeltproces werken wij hieraan.
Om onkruid te voorkomen gebruiken wij bodemherbicide. Dat doen ze spuiten voor de aardappelen opkomen. 
En aardappelen kunnen ook ziek worden net zo als mens en dieren. Tijdens het groeiseizoen en daarom beschermen wij de aardappelen met gewasbeschermingsmiddelen tegen verschillende ziektes.
Zo houden wij de aardappelen gezond.